top of page

Woninganalyse

Vandaag de dag zijn veel mensen genoodzaakt in hun eigen huis te blijven wonen. Verhuizen naar een verzorgingshuis of verpleeghuis is niet meer voor iedereen weggelegd. Ergotherapeuten spelen een belangrijke rol bij het zo lang mogelijk thuis blijven wonen.


Zo bekijken wij de toe- en doorgankelijkheid van de woning, geven wij tips om het risico op vallen te verminderen en geven wij advies over beugels, drempels, douchestoelen en andere hulpmiddelen. Daarnaast observeren en adviseren wij ook over praktische zaken, zoals het uit bed komen, traplopen of opstaan uit een stoel. Mocht er een hulpmiddel zijn welke een meerwaarde kan hebben in veiligheid of zelfstandigheid dan geven wij daar advies over. Als deze hulpmiddelen vergoed worden, zullen wij dat aanvragen bij de zorgverzekering of gemeente en ondersteunen middels een rapport.

Het maakt niet uit welke beperkingen u heeft, als er problemen in en rondom huis zijn, komt de ergotherapeut bij u thuis langs om de situatie te beoordelen en gepaste adviezen te geven.

Woninganalyse
bottom of page